"Ако Ви кажат, че гърба и ставите след 50 годишна възраст не могат да бъдат излекувани, знайте, че това не е вярно!" - д-р на медицинските науки, професор Валентин Иванович Дикул

Валентин Иванович Дикул
Д-р на медицинските науки, професор. Основател на Съвременната кинезитерапия — алтернативен (на неврологията и ортопедията) метод за лечение на хронични заболявания и травми на опорно-двигателния апарат, който е ориентиран не към използването на лекарства и носенето на корсети, а към вътрешните резерви на организма и разбирането на собственото си тяло от пациента.
Лечебна практика: повече от 30 години.

«Запомнете една проста истина и никого не слушайте: ставите винаги могат да бъдат излекувани, дори и в най-дълбока старост»

Този лекар заявява, че ще излекува 18-годишен остеохондроз за няколко месеца. Че напълно ще излекува една стара баба с хронически артрит за 78 дни. А болките в ставите, казва той, при правилен подход ще изчезнат за 4 дни! И в продължение на 48-годишна си дейност, той потвърждава всяко свое твърдение на практика. Съгласи се да ни даде интервю известния професор Валентин Иванович Дикул

— Здравейте, Валентин Иванович. Кажете, вярно ли е твърдението, че заболяванията на ставите и остеохондрозата са "задължителните" спътници на зрялата възраст?

— Здравейте, Ирина! Разбира се, това не е вярно. Задължителните спътници на зрялата възраст са прекомерното доверие към лекарите, които Ви лекуват 10 години, но все не могат да Ви излекуват. А всъщност ставите, хондрозите и целия скелет чудесно се поддават на лечение във всяка възраст. Това не е никакво чудо, а обикновена наука.

Още повече, че ако знаете тайната и приложите малко дисциплина - можете да се излекувате дори в домашни условия и то много бързо, което правят хилядите мои пациенти

— И каква е тази тайна?

— Тайната е в разбирането на това, защо Ви боли. Като цяло в енциклопедиите са изброени до 147 възможни причини за развитие на остеохондроза и артроза, но резултатът винаги е един - ставите, гръбнака и хрущялите губят своята еластичност, а оттам идва и болката. Те се износват поради слабото кръвоснабдяване.

Това е и тайната - възстановявайки кръвоснабдяването на ставата, ние я лекуваме!

— Да, но нали се смята, че да се възстанови кръвоснабдяването след 45 годишна възраст е почти невъзможно?

— Това са глупости! Аз сам се извадих от инвалидна количка след контузия, а това е по-страшно, отколкото 45 годишна възраст.

— А измъквахте ли други от инвалидна количка?

— Многократно. Но по-голямата част от моите пациенти са обикновени хора на 40, при които болестта се е появила "с възрастта". Те идват с много подобни проблеми остеохондроза, артроза, артрит, ишиас, притискане на нерв. Тези заболявания изтормозват и пречат на живота.

Те плачат, боли ги, трудно им е дори да ходят. А, изглеждат обикновени хора - не са спортисти и не са инвалиди. И се оплакват - "защо точно на мен, защо аз?". А аз отговарям: нека не се оплакваме, а да възстановяваме кръвоснабдяването.

— Как да се възстанови кръвоснабдяването в тази възраст?

— До скоро лекувах хора с помощта на движение и комплекс от 96 упражнения на уреди. Това е изключително ефективен, но е много тежък и дълъг метод.
На хората им е много болезнено, трудно, те не разполагат с време за посещение на залата. Вярвах, че трябва да има по-съвременен и лесен начин - и аз го намерих.

— Много е интересно! Разкажете повече на нашите читатели?

— Ще разкажа. Нашият център първи в България получава сертифициран достъп до най-новото лекарство на остеохондроза и болки в ставите. Ще Ви призная, че когато чух за него за пръв път - аз просто се засмях, тъй като не вярвах в ефективността му. Но бях изумен, когато завършихме тестването - 4 567 човека напълно се излекуваха от своите болести, това е повече от 94% от всички доброволци. 5.6% усетиха значителни подобрения, и само при0.4% не се наблюдава подобрение.

— И какво е това лекарство?

— Аз говоря за уникалния парафинов крем ««Artrovex»». Това е медикамент, който позволява в най-кратки срокове, буквално за 4-ри дни, да забравите за болките в гърба и ставите, и в рамките на няколко месеца да се излекувате дори от много по-сложни случаи

Той се произвежда само в северозападната част на Сибир, както и в Министерството на Здравеопазването е похарчило 1.3 милиона щатски долара за разработката на рецептата. А ние, между другото, заплатихме почти 200 хиляди долара за правото на използване на територията на България.

—Получава се, че «Artrovex» може да се купи само в България, така ли?

— За момента да. Но скоро той ще бъде достъпен за всички жители на Европа и ОНД.

— И как действа този чудо-крем?

— Точно тук няма никакво чудо, просто суха наука. Кремът «Artrovex» се състои от 32 мощни компоненти, които при контакт със старата, слаба човешка клетка, я карат да работи 7 пъти по-бързо, и клетката постепенно се подмладява.

Дори при едно нанасяне на крема върху болната област, Вие активирате около 930 000 клетки, които служат в полза на вашето кръвообращение. Ето така и става лекуването. Тук е важна стабилността.

— Звучи впечатляващо. Само ни обяснете, какво означава това за обикновените болни хора?

— Това означава, че средновековната българска медицина си отива в миналото, и Вие ще можете да излекувате болестите си в домашни условия за един-два месеца. Кремът «Artrovex», не замръзва, не обезболява, той "рестартира" организма на клетъчно ниво. Той премахва причината за самите болки и връща ставите, гръбначния стълб в първоначалното им, нормално, състояние. Болният не се отървава само от симптомите, а премахва корена на болестта - отслабналото от бавните, стари клетки, кръвоснабдяване на хрущялите.

Още от първия ден кремът стартира системата за регенерация на организма. И облекчава болката, това Вие веднага ще го усетите. След две-три седмици лечението ще бъде завършено, и най-важното — за да не се допусне повторна поява на болките, бързо повтаряне на курса.

— Кремът «Artrovex» само от артрит и остеохондроза ли помага?

Не, нали Ви казах: той действа на клетъчно ниво, възстановявайки кръвоснабдяването. Той лекува всяка болест, свързана със ставите и гръбначния стълб - артроза и артрит, ишиас, ревматизъм, радикулит и остеохондроза, преместването на гръбначните дискове. Навяхвания, натъртвания, синини, счупени кости, да дори и мазоли - кремът е невероятно ефективен.

— Това е много интересно средство. И какво, то наистина лекува всички тези болести, а не само обезболява

Кремът «Artrovex» и премахва болката (в началните етапи на лечението), и напълно ликвидира заболяването. Не ме разбирайте погрешно - аз обичам упражненията и спорта, и няма да ги спра, но за по-голяма част от болните този крем е най-простия, ефективен и достъпен начин на лечение.

— Мисля, че много ще питат: а от къде може да се купи ?

Ние искахме да започнем мащабна продажба в аптеките - но не можем да се договорим с фармацевтите, тъй като кремът може да навреди на техния бизнес. Хората с години наред купуват лекарства, а пациентите стават все повече, и това положение на нещата им е изгодно.

Така, че засега ние продаваме единствено на официалния сайт.
Но тук има и плюсове - ние го продаваме без посредници и това ни дава възможност да сложим цена 5 пъти по-ниска, отколкото се продава в другите страни.

Доставката се извършва по пощата, с наложен платеж, а за използването му не е нужен контрол от специалист — домашно лечение. Въпреки това, не ми вярвайте на думите. Опитайте лекарства на други производители. Но аз съм убеден, че Вие няма да намерите нищо, дори смътно да прилича на «Artrovex» по своята ефективност.

— Валентин Иванович, благодаря Ви за интервюто! Може би искате да кажете нещо на нашите читатели, преди да се разделим с Вас?

Да! Да, разбира се. Искам да обърна внимание на читателите, че заболяванията на гръбнака и ставите стават все «по-млади», и дори и най-слабите периодични болки са повод да обърнете внимание на проблема. Лекарят няма да Ви убеждават да Ви лекуват.

И не забравяйте: заболявания, произтичащи от болки в гърба и в ставите, не се ограничават с дискомфорта. Те скъсяват живота с 10-15 години.

— P.S.: Валентин Иванович лично се е разпоредил да се предостави на първите 50 купувача на «Artrovex» отстъпка! Отидете на официалния сайт и, може би ще имате късмет да сте сред тези късметлии.

Интервю на Ирина Попова
Снимки от публични източници
153 коментара
 1. Използвам Artrovex вече 2 седмици. Много съм доволна от резултата. А преди заради проклетата остеохондроза бял свят не виждах. Кремът е много удобен. Намазах поразените места и за едно денонощие забравих, че имам остеохондроза. Действа много бързо. Веднъж ме заболя кръстът и Artrovex премахна болката за 5 минути!

 1. Информацията много ме заинтересува. Имам шийна остеохондроза. От нея постоянно ме боли глава. Нищо не помага - нито масажи, нито инжекции Траумил. Сега много се надявам на Artrovex!

 1. Сигурен съм, Григор, че Artrovex ще Ви помогне. Жена ми страда от същото. Artrovex я спасява.

 1. Поръчах за мъжа ми, защото не ми останаха сили! Дано да помогне! Той има много силна артроза на лявата колянна става. Болките са много силни.

 1. Artrovex, безусловно, ще помогне - и болката ще премахне, и артрозата ще излекува.

 1. Благодаря за съвета, Георгий. Преди се занимавах с гребане. Увредих гърба си. Сега болките в кръста и гърба не ми даваха покой. Artrovex стана моята вълшебна пръчица.

 1. Artrovex купих направо в Щатите, когато бях там в командировка. Средството е много добро. Впрочем, американците, каквото и да говорят, произвеждат много ефикасни медицински препарати. Аз, например, вече забравих за артрита си на левия крак.

 1. Георгий, по Вашия съвет поръчах Artrovex. Имам полиартрит и остеохондроза. Наистина премахва болката много бързо. Но действието му е 16-18 часа, не 24. Какво не е наред?

 1. Мария Камбурова, аз не съм лекар, затова ще кажа като човек, излекуван от Artrovex. Продължавайте да използвате този крем! Сигурен съм, че в края на краищата, той ще Ви избави от болките.

 1. Благодаря Валерий Павлович! Благодарение на Artrovex отново съм подвижен! А то нито да седнеш, нито да станеш от болките. Вече ми се искаше да тръгна с бастун, а съм само на 55.

 1. Искам да кажа, че Artrovex също толкова ефикасно се справя с отичането на краката. За тази цел ми го препоръча моят лекар, който работи в Института на Склифосовски. Отоците спадат направо пред очите ми.

 1. Аз нямах такъв проблем. Но се радвам, че Artrovex помага и в този случай.

 1. Васил | преди три седмици | 17:18 Той пише:

  Аз съм шофьор и болките в кръста са ми професионално заболяване. Artrovex ги премахва много бързо. Сега тубичката с крема е винаги в аптечката ми.

 1. Благодаря Георгий! Artrovex ми помогна много. Премахна болките в краката ми като с едно махване на ръката! Като че ли се родих отново!

 1. Благодаря за съвета Георгий. Благодарение на Artrovex аз отново станах пълноценен човек, а най-важното – пълноценна баба!

 1. Търпение приятелю, търпение! Artrovex, безусловно, ще помогне - и болката ще премахне, и артрозата ще излекува. Нужно е малко търпение – нали сте мъж.

 1. Работя изправена и често се налага да се навеждам. Artrovex добре премахва болките в кръста и отоците на краката. Преди, към края на деня болката беше непоносима. Сега такова нещо няма.

 1. И аз съм много доволна от Artrovex. Действително това е препарат от ново поколение. Премахва болката в ставите много бързо!

 1. Направих поръчка. Сега очаквам с нетърпение пратката с Artrovex. Впрочем, в момента на сайта има акция.

 1. Благодаря, Мария. И аз успях да поръчам от акцията. И на Вас, разбира се, благодаря, Георгий!

 1. А ние използваме Artrovex цялото семейство. В миналото и двамата бяхме спортисти. Сега плащаме с болки в кръста и краката. По-точно, плащахме!

 1. Ганка | преди шест дни | 11:35 Той пише:

  Здравейте Георгий! Поръчах за себе си и за мъжа ми Artrovex. Надявам се, че ще помогне.

 1. Стела | преди шест дни | 20:37 Той пише:

  За тези, които имат активен начин на живот, Artrovex е незаменим. Натъртвания, изкълчвания, разтягания – премахва болката от тях великолепно!

 1. Lena | преди шест дни | 21:00 Той пише:

  В Румъния също започна да се предлага Artrovex. Много добър препарат. Помага!

 1. Artrovex е много силно средство. Помага бързо и за продължителен срок. Аз, за съжаление, имам остеохондроза и артроза на лявата колянна става. Заради това мислех да сменям професията – аз съм учител. Artrovex ми помага да се справям с тези заболявания. Най-малко се чувствам комфортно. Постоянно поръчвам от официалния представител. Съветвам всички да правят така.

Вашият коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със * *